Tasik UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah sebagai lokasi penyelidikan biodiversiti / Siti Mazleena Mohamed, Mimi Sophia Sarbandi and Saiyidah Nafisah Hashim - Mohamed, Siti Mazleena; Sarbandi, Mimi Sophia; Hashim, Saiyidah Nafisah (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
2 September 2024 – Satu lawatan kajian lapangan ke tasik Universiti Teknologi MARA (UiTM) kampus Tapah telah dilakukan oleh pensyarah Fakulti Sains Gunaan dan staf Unit Makmal Sains bagi mengenal pasti potensi tasik ini sebagai lokasi baru untuk penyelidikan. Lawatan ini disertai oleh 8 orang pensyarah Fakulti Sains Gunaan yang diketuai oleh Dr. Mimi Sophia Sarbandi dan turut serta 9 orang staf Unit Makmal Sains.