Bengkel tatacara prosiding tatatertib pelajar: pendekatan UiTM Cawangan Perak dalam memperkukuhkan kompetensi staf / Nurul Izzati Md Rashid - Md Rashid, Nurul Izzati (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
01 Ogos 2024 – Bengkel Tatacara Prosiding Tatatertib Pelajar: Pencerahan dan Panduan telah diadakan di Smart Classroom, Bangunan Zeta, Fasa 1, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Perak Kampus Tapah melibatkan 20 orang staf yang terdiri daripada urusetia, ahli jawatankuasa dan panel prosiding tatatertib Hal Ehwal Pelajar (HEP). Bengkel anjuran Jabatan Undang-Undang UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah ini adalah bertujuan memperkukuhkan kefahaman, memberi pendedahan secara umum dan terperinci selain meningkatkan profesionalisme staf dalam menjalankan amanah yang dipertanggungjawabkan bagi pengendalian kes tatatertib pelajar. Selain itu, peraturan dan undang-undang yang berkaitan seperti Akta 173, Akta 174, hak-hak pelajar dan tanggungjawab jawatankuasa prosiding tatatertib pelajar merupakan antara inti pati penting dalam slot bengkel yang telah diadakan.