Bab 01: touchdown Kualanamu International Airport - Seng Boon, Lim; Adzhar, Noradzsyiah; Hamzah, Muhammad Ikhwan (UiTM Perak Press, 2024)
Kami selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kualanamu tepat jam 6.30 petang, 20 minit lebih awal daripada jadual yang sepatutnya. Setelah diberi kebenaran untuk turun daripada pesawat, kami bergegas bangun dari tempat duduk dan mengambil barang-barang yang disimpan di ruang penyimpanan, lantas berjalan bersama-sama masuk ke dalam terminal. Perasaan yang bercampur baur serta keterujaan memandu langkah kami menuju ke ruang imigresen. Kami berjalan menuju ke bahagian imigresen bagi tujuan pemeriksaan pengesahan dokumen perjalanan sebelum dibenarkan masuk secara sah ke Kota Medan. Sebelum kami ke bahagian pemeriksaan imigresen, ada di antara kami yang pergi ke tandas manakala separuh daripada kami menunggu di ruang legar bahagian ini.