Lebih 6,000 pengunjung ke Perak International Convention on Creative Industry 2024 (PICCI 2024) / Asharaf Abdul Rahaman ... [et al.] - Abdul Rahaman, Asharaf; Johari, Nor Haliza; Halili, Nur Akma; Abdul Wahab, Mohd Saleh; Wan Muhammad Zulkifli, Wan Nurul Izzati (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
Seri Iskandar – Pada 18 dan 19 Mei 2024, Rentetan dari sokongan dan sambutan yang mengalakkan, Program Perak International Convention On Creative Industry 2024 (PICCI2024) sebagai salah satu program tahun melawat Perak 2024 telah diadakan di Dewan Seri Iskandar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak berjaya menghimpunkan pemain-pemain industri dan akademik dalam bidang kreatif dibawah penganjuran Pejabat Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat & Alumni, UiTM Cawangan Perak Kampus Seri Iskandar. Objektif utama program ini adalah untuk menyatukan pengiat seni serta industri-industri kreatif tempatan dan antarabangsa dalam pelbagai sub bidang, di antaranya bidang animasi, multimedia, ilustrasi, fesyen, seramik, komik, kraf dan pelbagai lagi selama dua hari.