Lingua Fusion Day: sebuah interaksi bahasa / Siti Nur Dina Mohd Ali ... [et al.] - Mohd Ali, Siti Nur Dina; Hashim, Norshida; Bazlan, Anis Shahira; Almuddin, Syahirah; Abdul Aziz, Nurulnabilah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Festival Bahasa merupakan program anjuran Akademi Pengajian Bahasa, Kampus Kuala Pilah dengan Kerjasama EAGLES English Club dan Persatuan Bahasa Arab yang dilaksanakan pada setiap semester pengajian. Program ini telah berjaya dilaksanakan pada semester lepas dan mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada para mahasiswa dan mahasiswi UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah. Berikutan kejayaan tersebut, Akademi Pengajian Bahasa Kampus Kuala Pilah dengan kerjasama EAGLES English Club dan Persatuan Bahasa Arab sekali lagi telah menganjurkan program ini bagi semester Oktober 2024 - Februari 2024 pada 2 Januari 2025 iaitu Lingua Fusion Day 2025. Program selama satu hari ini menyasarkan penglibatan 175 mahasiswa dan mahasiswi UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah.