Bengkel Pemantapan Penulisan Kertas Cadangan Penyelidikan FRGS 2025 bagi gugusan sains & teknologi / Norliza Dzakaria ... [et al.] - Dzakaria, Norliza; Sirat, Siti Syaida; Kasawi @ Krisnan, Alice Shanti; Mohd Fathir, Mohd Firdauz (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
UiTM Cawangan Negeri Sembilan melalui Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni (PJIM&A) telah menganjurkan Bengkel Penyelidikan FRGS 2025 khusus untuk Gugusan Sains & Teknologi. Bengkel ini merupakan inisiatif strategik PJIM&A dalam usaha memperkasakan penyediaan permohonan geran Fundamental Research Grant Scheme (FRGS) dalam kalangan warga akademik kampus. Bengkel yang telah berlangsung pada 7 November 2024 bertempat di Bilik Mesyuarat Klana Petra, Kampus Seremban ini bermula pada jam 8.00 pagi hingga 4.00 petang. Ia telah menampilkan penceramah jemputan, Prof. Madya Ts. Dr. Zetty Sharizat Hamidi dari Fakulti Sains Gunaan, UiTM Shah Alam yang berpengalaman luas dalam penulisan dan permohonan geran FRGS. Beliau telah berkongsi maklumat terkini berkaitan tatacara, prosedur serta strategi penulisan kertas cadangan FRGS yang berimpak tinggi.