Lawatan penandaarasan meningkatkan keterlihatan Unit Makmal Sains UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah dari kaca mata organisasi luar / Suhaidi Ariffin ... [et al.] - Ariffin, Suhaidi; Othman, Zubir; Zainal, Sabariyah; Abd Latif, Siti Noordinah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Unit Makmal Sains (UMS) UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Kuala Pilah telah menerima beberapa permohonan kunjungan lawatan penandaarasan oleh organisasi luar sejak dua tahun kebelakangan ini, seperti Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (26 Januari 2022 dan 23 Januari 2024), UiTM Kampus Dengkil (14 Jun 2023), dan Fakulti Sains Gunaan, UiTM Shah Alam (29 Jun 2022 dan 26 September 2024). Terkini, pada 12 September 2024 (Khamis), UMS Kampus Kuala Pilah telah menerima kunjungan lawatan penandaarasan dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Permohonan lawatan penandaarasan yang kerap diterima ini membuktikan bahawa sistem pengurusan UMS Kampus Kuala Pilah mempunyai nilai dan format tertentu yang diperlukan sebagai rujukan oleh organisasi luar dalam memastikan pengurusan serta pengoperasian makmal mereka dapat ditingkatkan.