Taklimat permohonan dan pemilihan kursus di SMK Dato Abdul Rahman Yacob / Noor Enfendi Desa, Nur Adibah Mohd Aripin and Noor A'yunni Muhamad - Desa, Noor Enfendi; Mohd Aripin, Nur Adibah Nadiah; Muhamad, Noor A'yunni (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
BOTA, 04 April 2024 – Pada 5 Februari 2024, Jawatankuasa Misi Akademik Universiti Teknologi MARA, kampus Seri Iskandar telah dijemput ke SMK Dato Abdul Rahman Yacob bagi mengadakan taklimat khusus yang bertujuan untuk membimbing para pelajar dalam proses permohonan Unit Pusat Universiti (UPU) online serta pemilihan kursus yang sesuai. Objektif utama program Misi Akademik ini adalah untuk mempromosikan UiTM secara berterusan dan memberi pendedahan terperinci berkenaan program-program dan syarat-syarat am kemasukan ke UiTM kepada para pelajar sekolah diseluruh Malaysia.