Pensyarah UiTM Perak menjadi pakar rujuk bagi subjek arca di Hebei Academy of Fine Arts, China / Mohamad Hafiz Yahaya ... [et al.] - Yahaya, Mohamad Hafiz; Abd Rahman, Muh Sarip; Ramlie, Mohd Khairulnizam; Ab Gani, Muhamad Abdul Aziz (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2024)
ShijiaZhuang, 29 February 2024: Program Malaysia – China Academic Exchange 2024 (MCAE) baru Sahaja berlangsung pada 24 February sehingga 02 Mac 2024 yang lalu. Program ini merupakan satu lawatan bagi menjalinkan usahasama diantara UiTM Perak (UiTM CP) bersama Hebei Academy of Fine Arts (HBAFA) di China. Program ini secara keseluruhannya berlaku di HBAFA selama lapan hari. Program yang memfokuskan kepada halatuju akademik serta menjalinkan usahasama bersama di dalam bidang akademik. Program ini turut membincangkan penganjuran bersama di antara Asia Community of Art & Design (AICAD), UiTM CP dan HBAFA bagi mengadakan 4 program AICAD iaitu AICAD Art Exhibition, AICAD Conference, AICAD IID dan INDDEX. Kesemua program AICAD akan berlangsung pada bulan September 2024 di HBAFA.