I talent: filem pendek Islamik, nasyid dan kaligrafi Jawi, Julai 2021 - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2021)
Filem Pendek Islamik mengangkat karya "Aku Seorang Pendosa" sebagai Johan kategori, meletakkan Karya "Demi' ditempat kedua dan "1 Hari : 1 Tahun" di kedudukan ketiga. Menariknya pertandingan ini berjaya menunjukkan sinematografi yang baik setanding dengan kualiti filem yang ditayangkan di kaca televisyen. Paling mendapat perhatian adalah bagaimana peserta cuba menggarap elemen Islamik di dalam plot yang hendak di sampaikan. Pertandingan nasyid pula di bahagikan kepada dua kategori, solo dan berkumpulan. Muhammad Adam Mohd Zaini daripada UiTM Cawangan Selangor menjadi Johan nasyid solo dan Kumpulan Safeeya di angkat sebagai Johan kategori berkumpulan. Menarik untuk mendengarkan bagaimana kumpulan yang bertanding harmonikan suara dalam penyampaian lagu secara maya. Akhir sekali Pertandingan Kaligrafi Jawi memilih saudara Muhammad Amar Zikry Mohd Fauzi (Maahad Muhammadi Lelaki) sebagai Johan, Amir Rahimi Zaidy (UIAM) sebagai Naib Johan dan Amirul Ashraaf Wildan Rasman (IPG Kampus Dato Razali Ismail) di tempat ketiga. Seni Khat yang dipaparkan mengangkat elemen jenis jenis khat dan juga memperkasa tulisan jawi. Tahniah dan syabas kepada semua peserta. Semoga i Talent kali ini menjadi inspirasi buat pencapaian lebih membanggakan Hal Ehwal Pelajar ACIS di masa akan datang.