Perasmian pintu utama UiTM Kampus Puncak Alam - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2019)
Pada 4 April 2019, Perasmian pintu utama UITM Kampus Puncak Alam Cawangan Selangor telah dirasmikan oleh Naib Canselor UITM YBhg. Prof. Ir. Dr. Mohd Azraai Kassim diiringi oleh Rektor UITM Cawangan Selangor iaitu Profesor Datuk Dr. Abu Bakar Abdul Majeed. Perasmian pintu masuk ini juga turut dihadiri oleh Yang Dipertua Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Rahilah Rahmat dan Jurutera Daerah JKR Kuala Selangor, Ir. Muhammad Yusri Ahmad. Pembinaan jalan masuk utama UITM Kampus Puncak Alam ini adalah sebahagian daripada skop Projek Private Funding Initiative (PFI) yang melibatkan Kompleks Alam Bina dan Seni Reka. Di samping itu juga, pembukaan pintu masuk ini merupakan projek yang dinanti-nantikan oleh warga Kampus Puncak Alam Cawangan Selangor. Dengan pembukaan pintu utama UITM Kampus Puncak Alam Cawangan Selangor, akan memendekkan perjalanan warga Kompleks Alam Bina dan Seni Reka serta seluruh warga Kampus Puncak Alam.