Perutusan Pentadbiran 2019 - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2019)
25 April 2019, bertempat di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC),telah berlangsungnya Majlis Perutusan Pentadbiran bagi tahun 2019. Perutusan ini diadakan pada setiap tahun bagi menyampaikan hasrat, amanat dan info perkembangan universiti kepada semua staf pentadbiran UITM. Perutusanpentadbirandimulakanoleh YBrs. Puan Azida Azmi, Pendaftaryangtelahmenyampaikan beberapa inti pati penting khususnya dalam memantapkan dan memperkasakan tadbir urus universiti. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian perutusan oleh YBrs. Dr. Anuar Marzuki, Bendahari. Beberapa slot pengisian seperti Membaca: Kepentingan atau kemestian yang disampaikan oleh Ketua Pustakawan, Encik Noor Hidayat Adnan, Staf Sihat Universiti Hebat dari Pengarah Pusat Kesihatan, Dr. Zaiton Nasir, Pembangunan Infrastruktur UITM oleh Pengarah Pembangunan Hj. Ir. Junaidi Muslim, Perkembangan Infostruktur UiTM oleh Ketua Pegawai Teknologi Maklumat, Puan Sariani Sarijo dan akhir sekali Undang-undang dan Peraturan oleh Timbalan Ketua Pegawai Undang-undang kanan, En. Sharin Nordin turut diadakan dalam majlis ini.