Sifir dalam pendidikan: pendekatan yang berkesan / Mohd Nor Md Tan ... [et al.] - Md Tan, Mohd Nor; Dohad, Mohd Rizal; Sarnin, Suzi Seroja; Ishak, Norlela (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Sifir merupakan salah satu konsep asas dalam matematik yang perlu dikuasai oleh setiap pelajar. Kepentingannya tidak hanya terhad kepada pembelajaran matematik lanjutan, tetapi juga meluas kepada aplikasi dalam kehidupan seharian. Kegagalan untuk menguasai sifir boleh memberikan impak yang mendalam dan pelbagai kepada pelajar, baik dari segi akademik, kehidupan harian, mahupun masa depan mereka. Oleh itu, adalah amat penting untuk menyediakan sokongan yang mencukupi kepada pelajar dalam usaha mereka menguasai sifir. Ini termasuk pendekatan pengajaran yang berkesan, sumber pembelajaran yang sesuai, serta bimbingan yang berterusan. Dengan langkah-langkah ini, kita dapat membantu pelajar membina asas yang kukuh dalam matematik dan meningkatkan keyakinan mereka terhadap subjek ini.