Alam sebagai guru. Jom teroka! / Sarini Ahmad Wakid ... [et al.]. - Wakid, Sarini Ahmad; Yaacob, Ilyanie; Md Yasin, Ida Muryany; Osman, Nur Azimah; Jaafar, Zuraida (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Penerokaan alam semulajadi melalui Program ‘Exploring the Nature of Tanjung Tuan Forest Eco Park for Community’ telah dijalankan pada 4 Januari sebagai pembuka tirai tahun baharu 2025. Seramai 34 pelajar Sarjana Muda Sains (Biologi), UiTM Cawangan Negeri Sembilan telah menyertai lawatan akademik bagi kursus Kelestarian Biodiversiti (Sustainable Biodiversity) ke Taman Eko Rimba Tanjung Tuan yang terletak di dalam Hutan Simpan Tanjung Tuan. Lokasi taman ini yang juga merupakan hutan Dipterokarpa bukit, hutan bakau dan hutan pantai adalah hampir 20 km dari Bandar Port Dickson. Taman ini mempunyai beberapa tarikan istimewa seperti kaya dengan sejarah, pemandangan yang memukau di Bukit Batu Putih, kepelbagaian diversiti, dan mempunyai jejak pejalan kaki yang baik untuk pengunjung.