Visual, auditori, kinestetik? siapakah anda? / Azura Ahmad ... [et al.]. - Ahmad, Azura; Awang Bolhan, Dayangku Ruhayah; Ismail, Nur Izyan; Norizan, Saifulrizan; Mohamad, Siti Aimi (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Pendidikan merupakan aspek penting dalam kehidupan masyarakat moden. Hal ini kerana pendidikan menjadi asas kepada pembangunan modal insan, menentukan hala tuju seseorang individu, serta membentuk keperibadian masyarakat dan negara secara keseluruhan. Sistem pendidikan yang berkualiti mampu melahirkan generasi yang dapat memenuhi aspirasi negara. Pendidikan berkualiti bukan sahaja menghasilkan individu yang cemerlang dalam akademik, tetapi juga berkemahiran, berdaya saing, dan mempunyai keperibadian holistik yang merangkumi pembangunan sahsiah, kemahiran insaniah, serta nilai-nilai murni. Ini sejajar dengan Matlamat Pembangunan Mampan 4 (SDG 4) yang diperkenalkan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), iaitu "Pendidikan Bermutu" yang bertujuan memastikan pendidikan yang inklusif, saksama, serta menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat.