Penampilan Khas Alumni: Tuan Haji Japri bin Bujang Masli / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Japri bin Bujang Masli dilahirkan pada tanggal 7 November 1967. Beliau merupakan alumni UiTM yang pernah menyambung pengajian Diploma Lepasan Ijazah Sains Perpustakaan di ITM Jalan Othman, Petaling Jaya. Beliau bergraduat pada tahun 1993 sebelum memulakan langkah kerjaya yang cemerlang di Sarawak. Bekas pensyarah yang paling beliau ingati adalah Almarhum Dr. Mohd. Sharif Mohd. Saad. Menjawat jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Pustaka Negeri Sarawak bermula November tahun 2022 memberikan cabaran dan semangat baharu buat Japri. Beliau mempunyai pandangan luas dan berimpian memberi perkhidmatan terbaik perputakaan khususnya dalam menyatukan rakyat Sarawak melalui fungsi perpustakaan sebagai hab sosial, maklumat dan ilmu.