Penampilan Khas Alumni: Datuk Haji Abdul Wahab bin Aziz / Jati Kasuma Ali ... [et al] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Datuk Hj. Abdul Wahab bin Aziz merupakan seorang tokoh alumni UiTM yang terkemuka dalam bidang pendidikan dan pentadbiran di Malaysia. Anak jati Saratok yang dilahirkan pada 8hb Ogos 1947 ini merekodkan pencapaian kerjaya cemerlang sepanjang hidupnya seterusnya menempatkan diri beliau sebagai salah seorang individu yang menjadi pencetus inspirasi bagi generasi muda kini. Pendidikan diyakini menjadi asas kepada kejayaan Datuk Hj. Abdul Wahab. Beliau menyambung Langkah perjalanan mencari ilmu di menara gading dengan memasuki ITM melalui program Law (Intermediate) LL.B London (External) (1974-1975). Jurusan program ini telah memperkaya pengetahuan beliau dalam bidang undang-undang. Ilmu akademik beliau terus berkembang cemerlang dengan kejayaan menggenggam Postgraduate Diploma in Management Science (Distinction) dari Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) (1979) dan Ijazah MSc Management dari Aston University, United Kingdom (1981).