Alumni 2003-2023: Dato Sri Dr. Muhammad Abdullah bin Haji Zaidel / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Muhammad Abdullah bin Hj Zaidel dilahirkan pada 2 Januari 1969. Beliau telah berkahwin dan dikurniakan 4 cahaya mata (3 lelaki, 1 perempuan). Beliau merupakan graduan jurusan Kewangan dan Pentadbiran Perniagaan daripada Institut Teknologi MARA (sekarang dikenali sebagai UiTM). Sejurus itu, beliau menyambung Pelajaran di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) hingga mendapat Ijazah Doktor Falsafah (PhD)Kewangan dan juga Pendidikan Eksekutif dari Harvard Business School.