Alumni 2003-2023: Tuan Haji Mohd Sapawi bin Haji Jamain / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Haji Mohd Sapawi bin Haji Jamain dilahirkan pada 26 September 1957. Ikon Alumni ini dianugerahkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) daripada Fakulti Pengurusan dan Perniagaan (FPB) pada tahun 2003 di Kampus UITMCS. Di antara kenangan manis beliau ialah apabila berjaya menamatkan pengajian di peringkat diploma hingga ke peringkat ijazah sarjana di sepanjang sembilan tahun setengah tahun pengajian. Namun yang demikian, cabaran yang beliau tempuhi tidak pernah mematahkan semangat beliau untuk menamatkan pengajian dengan jayanya.