Culture fest: the art of tradition / Sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar - Majlis Perwakilan Pelajar, Sekretariat (Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang, 2022)
22 Mei 2022- Kelab Environmental Health Student Association (EHSaN) telah menganjurkan program 'Culture Fest: The Art of Tradition' dan telah menarik perhatian sehingga melebihi 75 orang. Program yang berlangsung pada jam 8:30 malam ini menggunakan platform Microsoft Teams dan dirasmikan oleh Dr. Azhar selaku penasihat kelab EHSaN. Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan kepada masyarakat tentang adat-adat serta budaya masyarakat di Malaysia di samping mengingat kembali kepada warisan nenek moyang pada zaman dahulu. Antara aktiviti yang dilakukan semasa program berlangsung ialah tayangan video berkaitan makanan bagi setiap negeri di Malaysia dan video adat meminang yang dilakonkan oleh para pelajar dari kelab EHSaN. Terdapat juga tayangan kompilasi gambar "OOTD" dan "vlog" raya yang telah dimuat naik oleh wakil setiap program di UiTM Kampus Bertam. Aktiviti Kahoot diadakan bagi memeriahkan lagi suasana dan hadiah berbentuk duit raya juga disediakan untuk para peserta.