Alumni 1993-2002: Datu Dr. Rashidah Binti Bolhassan / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Rashidah binti Bolhassan merupakan sosok individu yang sangat bersemangat dan berketerampilan dalam kerjaya beliau. Dikenali umum sebagai Datu Dr. Rashidah, beliau dilahirkan di Sarawak pada tanggal 29 April 1961. Beliau merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Perpustakaan dan Maklumat di UiTM Jalan Othman, Petaling Jaya Selangor dari tahun 1981 sehingga 1984. Bidang pengajian terakhir beliau adalah Executive Master of Business Administration (Ohio University – ITM) dan bergraduat pada tahun 1997. Rashidah kini merupakan seorang Pegawai Tadbir Khas yang menggalas tugas utama selaku Penasihat Warisan di Kementerian Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan, Sarawak. Berkongsi sejarah latar belakangnya yang merupakan seorang Pustakawan, beliau pernah memegang jawatan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Pustaka Negeri Sarawak selama 17 tahun bermula dari tahun 2003 sehingga tahun 2020.