Alumni 1983-1992: Encik Abdul Malek Bin Abdullah / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Abdul Malek dilahirkan pada 22 November 1962 merupakan antara graduan Diploma Perbankan yang mendapat Pendidikan diploma bermula pada tahun 1982 di Kampus ITM Cawangan Batu Lintang, Kuching dan tamat pada 1984 di ITM Shah Alam. Bapa kepada 3 orang anak ini pernah menjawat jawatan tertinggi sebagai Pengarah Wilayah Malaysia Timur (Sabah dan Sarawak), Bank Islam Malaysia Berhad. Beliau bersara pada penghujung tahun 2022. Menurut beliau, kenangan yang paling manis semasa pengajian beliau di Kampus ITM Cawangan Batu Lintang, Kuching adalah semasa minggu suai kenal siswa.