Alumni 1983-1992: Datu Haji Abang Mohd Shibli Bin Haji Abang Mohd Nailie / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Ikon Alumni Datu Haji Abang Mohd Shibli bin Haji Abang Mohd Nailie dilahirkan pada 9 Jun 1962. Pengurus Besar bagi Tabung Baitulmal Sarawak ini memulakan pengajian tinggi beliau sebagai salah seorang pelajar program diploma di Institut Teknologi MARA (ITM), Kampus Batu Lintang, Kuching pada Julai 1980. Graduan ITM bagi tahun 1983 ini tidak lekang ingatannya akan kenangan-kenangan manis yang terpahat di sanubari sepanjang pengalaman bergelar pelajar. Suasana belajar yang dirasakan berbeza dibanding alam persekolahan seperti semester yang pendek serta bebas berpakaian dirasakan mudah dan menyenangkan bagi beliau. Di universiti juga, Datu Haji Abang Mohd Shibli bergiat aktif dalam bidang muzik dan aktiviti-aktiviti lain Bersama rakan-rakan beliau.