Pesta Rakyat UiTM (Night Bazaar Siri 1/2024) / Siti Farah Lajim ... [et al.] - Lajim, Siti Farah; Yacob, Yusman; Kanyan, Agnes; Shamsuddin, Noor Emma; Sa’ait, Noraini (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pada 26-27 April 2024, bertempat di Takan Berambeh, UiTM Kampus Mukah, Unit MASMED, UiTM Cawangan Sarawak, Kampus Mukah, telah menganjurkan Pesta Rakyat UiTM (Night Bazaar Siri 1/2024) dari pukul 2 petang sehingga 11 malam dengan jayanya. Pesta ini bertujuan untuk menggalakkan keusahawanan di kalangan pelajar, terutama yang mengambil kursus Fundamentals of Entrepreneurship (ENT300), serta memberi peluang kepada usahawan tempatan untuk mempromosikan produk mereka. Selain itu, ia juga merupakan platform untuk mempromosikan UiTM kepada komuniti setempat dan mengeratkan hubungan antara universiti dan masyarakat.