Alumni 1983-1992: Puan Kartini Binti Sarkawi / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Pengasas dan Pengarah urusan Sixteen Twentynine Sdn Bhd, Puan Kartini Sarkawi merupakan antara alumni usahawan graduan ITM Sarawak, Kampus Samariang, Kuching. Lulusan bidang Diploma Pengajian Perniagaan telah bergraduan dalan tahun 1992 kini hampir 10 Tahun telah aktif menceburi bidang perniagaan pemprosesan makanan sepenuh masa. Puan Kartini juga pernah memegang jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Dan Pegawai Atasan di dalam Syarikat O&G.