Embracing cultural diversity: virtual inbound outbound mobility programme between Universiti Teknologi Mara (UiTM) Sarawak Mukah Campus and Rajabhat University, Thailand / Ikhwan Naguib Jusoh ... [et al.] - Jusoh, Ikhwan Naguib; Lajim, Siti Farah; Yacob, Yusman; Sheikh Mohamad, Sitti Hawa (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pada tanggal 30 November 2023, Fakulti Pengurusan & Perniagaan, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah mengadakan satu program mobiliti pengantarabangsaan secara maya yang dinamakan "Embracing Cultural Diversity: Virtual Inbound Outbound Mobility Programme Between UiTM Mukah Campus & Rajabhat University, Thailand" bagi menggalakan serta mempergiatkan aktiviti pertukaran pelajar di antara universiti tempatan dan antarabangsa. Seramai 186 orang pelajar daripada Semester4 dan 5 dari program BA111 (Diploma Pengajian Perniagaan) dan program BA119 (Diploma Pengajian Perbankan) telah mengikuti program ini secara maya dan melibatkan 30 orang pensyarah di bawah Pusat Pengajian Pengurusan dan Perniagaan. Ia juga melibatkan penyertaan secara maya daripada Universiti Rajabath, Thailand iaitu dianggarkan seramai 100 orang.