MATH STEP-UP@UiTM bantu komuniti pelajar dan guru mendalami ilmu Matematik / Hazfina Mohamed Idris and Puteri Faida Alya Zainuddin - Mohamed Idris, Hazfina; Zainuddin, Puteri Faida Alya (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pusat Pengajian Sains, Perladangan danAgroteknologi, UiTM Kampus Mukah melalui KolejPengajian Pengkomputeran, Informatik danMatematik (KPPIM) telah menganjurkan ProjekKomuniti Math Step-Up@UiTM pada 27 April 2024yang lalu. Program yang berlangsung satu hari initerhasil atas usaha kerjasama antara BiroPendidikan Mukah, Pejabat Pendidikan DaerahMukah dan Pusat Pengajian Sains, Perladangan danAgroteknologi, UiTM Kampus Mukah. Seramai 60 orang murid calon SPM 2024 sekitarbahagian Mukah dari pelbagai sekolah bersama 15orang guru Matematik telah hadir pada haritersebut. Program ini turut dibantu oleh beberapaorang pelajar UiTM Cawangan Sarawak KampusMukah yang telah ditugaskan sebagai urusetiaprogram.