Program bicara ilmu "keusahawanan belia, tunjang masa depan koperasi, pemangku ekonomi negara" UiTM Mukah 2023 / Noraini Sa'ait and Dr Yusman Yacob - Sa'ait, Noraini; Yacob, Yusman (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2024)
Pada 8 Julai 2023, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah dengan kerjasama Institut Koperasi Malaysia (IKMa) Zon Sarawak telah menganjurkan Program Bicara Ilmu bertemakan "Keusahawanan Belia, Tunjang Masa Depan Koperasi, Pemangkin Ekonomi Negara" di Dewan Sri Balau, UiTM Kampus Mukah. Program ini dirasmikan oleh ADUN N58 Balingian, YB Encik Abdul Yakub bin Hj Arbi, dan dihadiri sekitar 300 pelajar serta kakitangan UiTM Mukah.