Alumni 1983-1992: Profesor Dr. Abang Zainoren Bin Abang Abdurahman / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2024)
Abang Zainoren bin Abang Abdurahman dilihat mempunyai karakter yang tegas. Pengiktirafan dunia kesarjanaan dan akademik yang membawa gelaran hormat Profesor Dr. Abang Zainoren bin Abang Abdurahman tidak pernah menjadikan beliau janggal dalam bersosial, baik dalam bermasyarakat di kejiranan mahupun di dalam dunia kepimpinan akademik. Insan yang dilahirkan pada 1hb November 1963 ini merendah hati apabila dijuluki sebagai antara alumni Fakulti Pengurusan dan Perniagaan (FPP), UiTM Cawangan Sarawak (UiTMCS) yang Berjaya dalam kepimpinan akademik di universiti. Anak kelahiran Wilayah Sarawak ini sentiasa positif dalam mengamati kehidupan mencabar pada masa kini.