Fardhu hunt / Sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar - Majlis Perwakilan Pelajar, Sekretariat (Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang, 2022)
3 hingga 24 April 2022 16 hingga 24 April 2022 - Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2021/2022, UiTM Cawangan Pulau Pinang dengan beberapa kelab persatuan mengadakan program untuk mengimarahkan Pusat Islam. Pelaksanaan program ini dapat mencapai objektif iaitu menyediakan modal insan yang mempunyai cabang ilmu yang seimbang untuk keperluan agama dan bangsa seterusnya mendekatkan mahasiswa dengan Pusat Islam. Pelaksanaan program ini dilakukan dengan Majlis Perwakilan Pelajar sesi 2021/2022 mengeluarkan kupon tersendiri yang dicop hidup MPP. Kupon tersebut akan diberikan kepada pelajar yang hadir ke Pusat Islam pada cadangan tarikh dan waktu yang diberitahu kepada person in charge sahaja. Contohnya, waktu yang ditetapkan adalah pada 16 april 2022, waktu subuh. Pada waktu tersebut, sesiapa yang hadir solat berjemaah akan diberikan kupon MPP. Apabila pelajar dapat mengumpul 5 kupon MPP, 150 orang pelajar boleh claim untuk satu kupon makanan berharga RM 6. Kupon makanan sah dari 15 Mei sehingga 20 Mei 2022.