Program kebersamaan: perhimpunan bulanan ACIS - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
Bermula September 2023, YBhg. Profesor Dr. Mohd Afandi Mat Rani telah menyampaikan hasrat untuk kembali menganjurkan perhimpunan bulanan bagi memastikan semangat keserakanan dan kebersamaan dalam kalangan staf akan dapat di pelihara. Program ini turut di sekalikan dengan sesi penyediaan potluck secara penggiliran oleh PTJ / Jabatan ACIS.