Majlis anugerah akademik ACIS 2023 - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
22 Januari 2024 - Majlis Kesyukuran ACIS & Majlis Anugerah Akademik ACIS 2023 yang telah disempurnakan dengan kehadiran YBhg. Prof Datuk Dr Shahrin Bin Sahib @ Sahibuddin (Naib Canselor UiTM). Terima juga kepada semua tetamu jemputan yang hadir di antaranya: YBhg. Prof Dr. Mohd Sazili Shahibi (Timbalan Naib Canselor HEP); YBhg Prof Ts. Dr. Norazah Abd Rahman (Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Jaringan Industri); Tuan Haji Muhamad Nizam Noordin (Pendaftar); mantan Dekan ACIS- Prof Dr Muhamad Rahimi Othman; Ketua Pengarah IKIM - YBhg. PM Dato' Dr. Mohamed Azam Mohamed Adil; Tuan Zulkarnain Hasan Basri (Japan Da'wah Centre) dan semua tetamu yang sudi hadir. Majlis dimulakan dengan jamuan kesyukuran di Anjung, Masjid al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin, dan disusuli dengan penyampaian Anugerah Akademik Fakulti kepada penerima di Dewan Muktamar. Tahniah kepada semua penerima anugerah dan semoga ukhwah dan mahabbah antara warga ACIS akan kekal utuh bagi terus memacu ACIS ke arah kejayaan. Terima kasih juga kepada (Kelab Kebajikan Staf ACIS) KeKSA yang telah menganjurkan program ini. Tidak lupa kepada para penyumbang yang menaja menu majlis kesyukuran pada hari ini, semoga anda semua dimurahkan rezeki dan diberkati Nya