Forum mahasiswa & Quran: penyatuan kalam ilahi & jiwa insani / Sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar - Majlis Perwakilan Pelajar, Sekretariat (Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang, 2022)
Pada 16 April 2022, pihak Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang Sesi 2021/2022 dengan kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Sesi 2021/2022 dan Rakan Pusat Islam telah menyampaikan ilmu keagamaan yang berkait dengan praktikal kepada mahasiswa UiTM Cawangan Pulau Pinang bagi menambahkan lagi pengetahuan tentang ilmu tentang kepentingan Al-Quran sebagai mahasiswa melalui program 'Mahasiswa & Quran: Penyatuan Kalam Ilahi & Jiwa Insani'. Program berlangsung di platform YouTube Majlis Perwakilan Pelajar UiTMCPP Selain memberi pendedahan kepada mahasiswa tentang perkaitan kepentingan Al-Quran kepada diri mereka, kesan daripada program ini juga dapat menyediakan modal insan yang mempunyai cabang ilmu yang seimbang untuk keperluan agama dan bangsa serta mendekatkan mahasiswa dengan kefahaman kepada agama Islam. Untuk menarikkan lagi program ini telah disertakan hadian wang tunai untuk sesi Quiz Kahoot diakhir program.