Tahun baru 2021 : Bicara santai tahun baru, 30 Disember 2020 - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2020)
Program yang dijalankan malam tahun baru, 30 Disember 2020 ini telah dikendalikan oleh PM Dr. Mohd Afandi Mat Rani, dengan jemputan panelis undangan yang terdiri daripada PM Dr. Nurhidayah Muhammad Hashim (Dekan ACIS), PM Dr. Mohd Nor Mamat (Pensyarah Kanan ACIS) dan Ustazah Siti Fatahiyyah Mahamood (Pensyarah Kanan ACIS). PM Dr. Nurhidayah menekankan kepentingan niat dan azam sebagai pasak kepada amal dan tindakan seseorang. Bersama azam dan niat yang baik, mampu menjadi pushing factor bagi seseorang. PM D.r Mohd Nor menjelaskan hakikat kecemerlangan bukan hak milik ekslusif sesiapa, maka kita boleh tentukan hala tuju kita jika ingin menggapai kecemerlangan hidup.