Sulam, Julai - Disember 2020 - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2020)
SULAM merupakan satu inisiatif terkini Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang menggabungkan objektif pembelajaran dengan khidmat komuniti. Inisiatif ini bertujuan memberi pengalaman pembelajaran yang menghubungkaitkan teori dan praktis dengan penyelesaian permasalahan sebenar dalam komuniti serta berteraskan nilai kasih sayang, kegembiraan dan saling menghormati. ACIS menyambut baik inisiatif SULAM yang disaran KPM kerana hasilnya siswa dan siswi ACIS lebih dekat dengan masyarakat. Disertakan sebahagian daripada program yang telah di jalankan di bawah inisiatif SULAM.