International webinar anjuran Universitas Islam Negeri (UIN) Sultan Maulana Hasanuddin Banten: Challenges of post Covid Islamic financial inclusion in the Southeast Asia region, 15 September 2020 - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2020)
Pada 15 September 2020, Prodi Perbankan Syariah, Fakultas Syariah dan Hukum, Unisnu Jepara telah menganjurkan International Webinar melalui medium zoom yang menampilkan Dekan ACIS, PM Dr Nurhidayah Muhammad Hashim sebagai speaker undangan. Program yang membincangkan pengurusan wakaf melalui pengalaman Malaysia ini bertemakan peranan institusi kewangan Islam dalam pengurusan wakaf dan infaq. Dua instrumen ini dilihat sebagai potensi besar kepada perkembangan ekonomi umat Islam, tetapi sering berdepan dengan masalah antaranya daripada sudut pengurusan.