Lawatan akademik ke Taman Negara Bako - Mahdian, Suraiya (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Program ini merupakan keperluan yang terkandung di dalam silibus bagi kursus AGR251-Pengurusan Tanah Bermasalah yang memperuntukkan 10% daripada markah penilaian keseluruhan. Objektif utama program ini adalah untuk mendedahkan para pelajar tentang proses pembentukan hakisan tanah serta pengkelasan bagi tanah-tanah bermasalah yangterdapat di Taman Negara Bako.