ACIS UiTM meterai perjanjian persefahaman (MoU) bersama IAIS & Syria Care International Institute of Advanced Islamic Studies (IAIS) and Syria Care Malaysia - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2020)
13 NOVEMBER 2020 - Telah berlangsung Majlis Menandatangani Perjanjian Persefahaman (MoU) antara Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan International Institute of Advanced Islamic Studies Malaysia (IAIS) & Syria Care Malaysia bertempat di Aras 7, Bangunan Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin, UiTM Shah Alam. MoU ditandatangani oleh Naib Canselor UiTM, YBhg. Prof. Emeritus Datuk Ir. Dr. Mohd Azraai Kassim, Prof. Dato’ Dr. Mohammad Hashim Kamali (Founding CEO of IAIS Malaysia dan Puan Siti Sakinah Meor Omar Baki (Chairperson Syria Care).