META XXIII kali ke-23, 16-17 Mac 2021 - UiTM, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2021)
16 dan 17 Mac 2021 menyaksikan ACIS menjadi tuan rumah bagi Mesyuarat Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) bersama Timbalan Dekan (Akademik), Timbalan Rektor (Akademik), Penolong Rektor dan Penolong Pendaftar (Akademik) kali ke 23 (META XXIII). Program yang berlangsung secara atas talian menggunakan platform Zoom ini turut di siarkan secara langsung di Facebook ACIS dengan sentuhan santapan rohani melalui slot tadabbur al-Quran dan Kapsul Pagi yang disampaikan oleh PM Ts Dr Mohd Nor Mamat dan Dr Hajar Opir. YBhg Prof Ts Dr Roziah Janor, Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) di dalam ucapan resolusi META XXIII menghasilkan 10 resolusi bertemakan "wisdom to empower excellence". Di antara resolusi yang di sarankan adalah bagi memperkasa kerangka pemindahan kredit melibatkan MOOC ; meningkatkan kadar pelajar Pasca Siswazah susulan pandemik Covid ; Memurnikan pelaksanaan instrumen penilaian dan pentaksiran serta mendidik hati dalam pembentukan peribadi dan organisasi.