MOU: Islamic Relief Malaysia - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
11 Januari 2024 - Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Universiti Teknologi MARA (UITM) dengan Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) dan Islamic Relief Malaysia (IRM). ACIS, UITM merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada YBhg Profesor Madya Dato' Dr Mohamed Azam Mohamed Adil (Ketua Pengarah) Institut Kefahaman Islam Malaysia dan YBrs En. Mohd Shukor Sahir (Ketua Pegawai Eksekutif Islamic Relief Malaysia) dan MoU ini. Kerjasama antara UiTM dengan IKIM dan IRM akan menggalakkan keperluan aspek rentas- disiplin yang berorientasikan bidang kontemporari selaras dengan hala tuju ACIS. IKIM telah meletakkan visi untuk menjadi institusi utama kefahaman islam bertaraf antarabangsa, manakala IRM berhasrat mewujudkan dunia yang prihatin di mana tanggungjawab sosial dilaksanakan dan masyarakat bersatu.