Wanita pertama dilantik sebagai Naib Canselor UiTM : Minda NC Professor Datuk Ts. Dr. Hajah Roziah Mohd Janor - UiTM, Unit Korporat & Kolaborasi PTAR (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2023)
Buku Minda NC ini mengandungi petikan daripada Ucapan Sulung Naib Canselor, 100 hari sebagai Naib Canselor, Amanat VC Tahun 2022, Professorial Lecture, dan Majlis Menyambut 365 hari