Islamic family law centre - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
Seminar Hibah Kontemporari: Urus Harta Elak Sengketa anjuran Islamic Family Law Centre ACIS dengan kerjasama Wasiyyah Shoppe telah berlangsung di Dewan Muktamar 1, Pusat Islam UiTM Shah Alam bermula 8 pagi sehingga 5:30 petang. Seminar ini telah di rasmikan oleh YBhg. Prof Dekan ACIS. Seminar telah menyaksikan pembentangan daripada pakar bidang yang dimulakan oleh YBhg Dr Mohd Zamro Muda (Pensyarah Kanan UKM) dengan tajuk "hibah bersyarat: Aplikasi Mengikut Hukum Syarak & Undang undang di Malaysia". Seterusnya YBhg. Dr Noor Lizza Mohammed Said (Pensyarah Kanan UKM) menyampaikan tajuk "Harta Bercagar: Perkembangan Kes & Undang Undang Terkini di Malaysia". Seminar ditutup dengan pembentangan terakhir daripada Pn Delaila Aziz (Ketua Jabatan Kecemerlangan Perniagaan- Wasiyyah Shoppe) yang berkongsi tajuk "Perkembangan isu-isu semasa dalam amalan hibah". Program yang diadakan bagi meningkatkan kesedaran awam berkaitan konsep hibah ini diharapkan mencapai matlamatnya dan memberi nilai tambah kepada semua peserta khususnya dalam perkara melibatkan urusan hibah keluarga.