Majlis pemukiman dan kursus pengurusan organisasi Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UiTM Se-Malaysia / Sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar - Majlis Perwakilan Pelajar, Sekretariat (Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang, 2022)
Pada 24-27 Februari 2022, telah berlangsungnya Majlis Pemukiman dan Kursus Pengurusan Organisasi Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UiTM Se-Malaysia yang bertempat di Avillion Admiral Cove, Port Dickson. Program ini telah melibatkan empat(4) wakil Majlis Perwakilan Pelajar terdiri dari Majlis Tertinggi MPP bagi setiap UiTM di Malaysia. Pelbagai pengisian telah dijalankan sepanjang empat hari program ini berlangsung. Pada hari pertama program ini berlangsung, telah diadakan Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan MPP UiTM sesi 2021/2022. Watikah ini telah disampaikan oleh Yang Berusaha Profesor Sazili Shahibi selaku Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar UiTM. Pengisian lain program ini ialah, sesi bersama Timbalan Naib Canselor HEP iaitu Prof Profesor Sazili Shahibi dengan tajuk perbincangan MPP Graduan Berkualiti. Sesi perkongsian ini dijalankan secara santai yang mana MPP dibenarkan untuk bertanyakan sebarang persoalan mahupun perkongsian pengalaman beliau. Program diteruskan dengan sesi dialog bersama Yang Berbahagia Dato’ Hj Mohamad Anuar Mohd Yunus selaku Setiausaha Politik YAB Perdana Menteri. Sesi dialog ini berjalan dengan jayanya sehingga selesai. Slot terakhir bagi hari ketiga ialah sesi bersama YB. Senator Prof. Emeritus Tan Sri Dato’ Seri Ibrahim Shah iaitu Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM. Sesi ini telah membincangkan mengenai Mahasiswa dan UiTM.