International seminar for postgraduate studies 2023 - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
[25 Ogos 2023] - International Seminar for Postgraduate Studies (ISPS) 2023 telah berlangsung bertempat di Dewan Muktamar 1, Pusat Islam UITM Shah Alam. Program yang di adakan bersempena dengan kunjungan 50 orang delegasi daripada Universitas Islam Jakarta ini dimulakan dengan ucapan pembukaan seminar oleh YBhg. Profesor Dr Mohd Afandi Mat Rani- Dekan ACIS. Seterusnya, ISPS 2023 yang dipengerusikan sendiri oleh KPP Pascasiswazah ACIS- Prof Madya Dr Rafeah Saidon ini menyaksikan penyampaian ucaptama oleh Prof Dr Marhamah Syarif- Pengarah Pascasiswazah Universitas Islam Jakarta (UIJ) dengan tajuk "Development of Islamic Studies Research Quality in Indonesia and Malaysia".