International conference on contemporary islamic studies (ICIS 2023) - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
[16 November 2023] - ICIS 2023 telah berlangsung secara maya dengan mengangkat tema "Memperkasa Masyarakat Madani Menerusi Penyelidikan Berteraskan Pengajian Islam". Program telah dimulakan dengan ucapan aluan oleh YBhg. Profesor Dr Mohd Afandi Mat Rani (Dekan ACIS) dan kemudiannya ucapan perasmian yang telah disampaikan oleh YBhg. Profesor Datuk Dr Shahrin Bin Sahib @ Sahibuddin, Fasc - Naib Canselor UiTM.