Amanat dekan ACIS 2024 - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Akademi Pengajian Islam Kontemporari, UiTM, 2024)
[8 Mac 2024] - Majlis Amanat Dekan ACIS 2024 telah berlangsung di Dewan Muktamar 2, Masjid al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin UiTM Shah Alam sekitar jam 9 pagi. Program yang turut dipancarkan secara langsung menerusi platform Facebook Live ACIS ini turut mencecah 1300 capaian secara maya - meliputi ACIS daripada kampus kampus UITM Cawangan. Menerusi Amanatnya, YBhg. Profesor Dr Mohd Afandi Mat Rani (Dekan ACIS) telah mengangkat tema 'sinergi dan ukhuwwah memacu kecemerlangan ACIS'. Di dalam bait permulaan amanatnya, YBhg Prof Dekan telah menekankan peri pentingnya semangat kebersamaan dan kasih sayang bagi memacu semangat keserakanan dan kerjasama yang utuh untuk membina ACIS yang lebih gemilang pada masa hadapan.