Kajian perbandaran : Kes study Chow Kit / Ahmad Rashidi Husain - Husain, Ahmad Rashidi (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1989)
Salah satu bandar atau ternpat yang begitu menarik dan mempunyai penguniung yanq ramai adalah persekitaran Chow Kit. Fenomena ini menjadi tandatanva kepada golongan perancang dan pelajar terhadap kesan-kesan apakah yang menghasilkan situasi menarik ini.