Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik 2022 (MAKA) / Sekretariat Majlis Perwakilan Pelajar - Majlis Perwakilan Pelajar, Sekretariat (Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Cawangan Pulau Pinang, 2022)
7 Januari 2022 - Majlis ini diadakan adalah untuk memberi penghargaan kepada mahasiswa yang mendapat anugerah dekan bagi sesi Oktober 2020 sehingga Januari 2021 dan Mac 2021 hingga Ogos 2021. Selain itu, majlis juga bertujuan untuk memberi semangat baru kepada para pelajar untuk terus berusaha mendapatkan keputusan yang cemerlang. Pada masa yang sama, majlis pada pagi ini akan dimulakan dengan ucapan daripada Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2021/2022 UiTM Cawangan Pulau Pinang selaku penganjur program iaitu Saudara Amerul Farhan Bin Mokhtaruddin. Majlis ini telah dirasmikan oleh Profesor Ts. Dr. Salmiah Binti Kasolang selaku Rektor UiTM Cawangan Pulau Pinang. Turut hadir sama di dalam majlis ini ialah Profesor Madya Ir. Dr. Ahmad Rashidy Bin Razali selaku Timbalan Rektor Hal Ehwal Akademik UiTM Cawangan Pulau Pinang.