Projek CGCT berasaskan penilaian membantu meningkatkan pencapaian pelajar / Azhani Almuddin ... [et al.]. - Almuddin, Azhani; Almuddin, Syahirah; Hashim, Norshida; Nordin, Mashitah; Mohd Yusof, Mohd Islah (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Projek Collaborative Group: Collaborative Teaching (CGCT) bagi kursus Bahasa Arab Permulaan Tahap III (TAC501) telah dilaksanakan sepanjang sesi semester Oktober 2024 hingga Februari 2025. Projek ini memilih model 3, Kolaborasi Penilaian Pentaksiran iaitu mengkhususkan kepada bentuk soalan ujian bertulis. Projek ini telah dilaksanakan dengan rakan kolaborasi merentas kampus dan industri iaitu melibatkan pensyarah dari Akademi Pengajian Bahasa UiTM Shah Alam, UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah, Seremban dan Rembau serta rakan industri dari Darul Quran JAKIM. Rakan industri yang berkolaborasi dilantik sebagai penilai. Penyediaan latihan ujian bertulis adalah berdasarkan topik pengajaran iaitu sebanyak lima topik yang terdapat di dalam buku teks TAC501.