Muflis di kalangan generasi muda di Malaysia / Azila Sahrim ... [et al.] - Sahrim, Azila; Ali, Asiah; Zainal Abidin, Nurain Farahana; Kamarulzaman, Masharul Hayati; Idris, Asma’ Rashidah (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Muflis, atau didefininasikan sebagai “tidak sanggup (berupaya) membayar hutang, bankrap” (Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka), boleh dikaitkan dengan istilah kebankrapan, yang merujuk kepada satu proses di mana seorang penghutang diisytiharkan sebagai bankrap melalui perintah mahkamah atas petisyen pemiutang atau petisyen penghutang sendiri. Segala harta kepunyaan bankrap yang tidak bercagar adalah terletak hak kepada Ketua Pengarah Insolvensi (KPI) dan KPI bertanggungjawab untuk menghasilkan semua harta tersebut. Hasil jualan harta akan diagihkan kepada pemiutang yang telah memfailkan borang bukti hutang dan bukti hutang tersebut telah diperakukan oleh KPI. (Jabatan Insolvensi Malaysia).